Vad är en ChatBot?

Publicerad: 16 mars, 2019

Ja vad är en ChatBot eller Messengerbot egentligen 🤔

Chatbottarnas popularitet har växt otroligt under de senaste åren 🤖 och hjälper många företagare med att svara på vanliga frågor och samla sk leads.

Exempel på tjänster

Det finns flertal tjänster som låter dig bygga chatbottar utan kod.

T ex:

  • ActiveChat
  • ChatFuel
  • ManyChat
  • LandBot
  • CollectChat

Hur fungerar en chatbot

Med smarta gränssnitt skriver du texter, publicerar bilder och ställer frågor till dina besökare. Besökaren klickar på knappar för att gå vidare eller kan t o om skriva egna frågor och svar på de frågor din chatbot ställer, t ex sin e-postadress eller telefonnummer.

Den respons som besökaren ger känns igen av din chatbot som kan besvara med de svar vi förberett med. För ofta är det ju samma frågor som dyker upp, om och om igen, sk papegojfrågor. Där kliver chatbotten in och svarar åt dig eller din personal.

En chatbot/messengerbot är alltså en tjänst som konverserar med dina webbplatsbesökare på ett mänskligt sätt och med en smart intelligens under huven.

En chatbot kan kapa kostnader och tid för dig eller din kundtjänst eftersom de per automatik kan försöka besvara de vanligaste frågorna som ställs om din verksamhet. En stor fördel är att de kan göra det dygnet runt!

En chatbot kan även användas till att öka försäljningen genom att de enkelt kan samla in e-postadresser för återkoppling eller anmälan till nyhetsbrev.

Gör din chatbot smartare

En avancerad chatbot använder sk NLP (Natural Language Processing). Det innebär att chatbotten kan träna sig till att besvara frågor som besökaren skriver till den.

En vanlig NLP-tjänst att integrera chatbotten med är Googles DialogFlow. Andra förekommande tjänster är IBM Watson och Wit.ai.

Sammanfattning

Fördelen med en chatbot är som sagt att den är i drift dygnet runt, kan besvara vanliga frågor utan mänsklig inblandning, kan sända ut meddelanden till de som kontaktat ditt företag med otroligt snabb återkoppling, att jämföras med e-post som ofta bara blir ett meddelande i mängden.

Meddelanden via messenger är än så länge något som inte är så vanligt så hoppa på tåget redan nu för att komma igång med din chatbot.

Det finns mängder med uppgifter en chatbot kan klara av, det går inte på långa vägar att få med allt här så jag rekommenderar att du söker på Google efter chatbottar om du är mer intresserad.

Hur går du vidare?

Behöver du eller ditt företag en sådan här tjänst? Hör av dig nu för en förutsättningslös diskussion. VI kan leverera chatbottar till mindre företag, butiker, föreningar, privatpersoner.

E-post

Testa vår messengerbot

Läs mer om ActiveChat

Mer läsning

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kan man rekrytera personal med hjälp av en Chatbot? | Företagschatbot - […] har i tidigare inlägg föreslagit en hel del möjligheter med en chatbot som t ex att använda den för…

Adress

Joolo Webbdesign
c/o Henrik Rossini
Bäckvägen 88, 818 92 VALBO

Telefon

0730-556145

Öppettider

Enligt överenskommelse